INFOLINE: +36/30/678-4820

    WEB: WWW.M0-M1.HU
 
 
 

    Budapest | Biatorbágy

    M0-M1-100-as főútnál
    54.000 m² terület
    16.200 m² beépíthetőséggel
 
 
 
    PROJECT ISMERTETŐ
    HELYSZÍNRAJZ
    LÁTVÁNYTERVEK
    MŰSZAKI LEÍRÁS
      Szerkezet
      Elektromos hálózat
      Gyengeáramú rendszerek
      Gépészet
      Csatornahálózat
      Fűtés - Hűtés
      Légtechnikai rendszerek
    BÉRLETI FELTÉTELEK
    KAPCSOLATFELVÉTEL
 
 
 

    DEVELOPER

 
    SOLE AGENT
 

 

 

A LÉGTECHNIKAI RENDSZEREK LEÍRÁSA

BELSŐ TERŰ HELYISÉGEK SZELLŐZÉSE

A belsőterű szociális blokkok szellőzésére spiko légcsatorna hálózatot terveztünk, elszívó légszelepekkel, csőbe építhető ventilátorral, melynek típusa HELIOS, vagy AIRVENT. A ventilátor indítása az egyes szinteken lévő vizesblokkok világítási hálózatáról történik. Az utánfutási idő a Beruházó igényei szerint tetszőlegesen beállítható. Az elszívó légcsatornák végét, AIRVENT AQ típusú, egyedi gyártású kidobó fejjel látjuk el.
Az elszívott levegőt a tető fölé vezetjük kellő távolságban a frisslevegő vételi helyektől
A levegő pótlása a közlekedő helyiségekből történik, ajtókon kialakított rácsokon és az ajtóréseken keresztül.

A légkezelőhöz tartozó automatika szekrény számára az elektromos Kivitelező biztosítja a betáp kábelt a kapcsolószekrényig, bekötésre alkalmas módon. A szekrényt a légkezelővel együtt kell megrendelni, tartalmát a forgalmazóval kell egyeztetni.

LÉGTECHNIKAI SZERELÉSI MUNKÁK

A tervezett légtechnikai vezetékek a vizes helyiségekben A1.99 minőségű alulemezből készülnek, egyébként hoganyzott acéllemezből. A hálózat kialakításához
- négyszögkeresztmetszetű könnyített lemezvezetékeket (M jelű keretekkel)
- kör keresztmetszetű merev SPIKO csöveket és
- kör keresztmetszetű hajlékony WESTERFORM vezetékeket
egyaránt használunk. Ez útóbbi két esetben a kötéseknél gyártóműben szerelt gumiprofilokat kell használni.

A vezetékek függesztésére, illetve megfogására típus szerkezeteket kell használni horganyzott kivitelben. Ezekben a csöveket rezgésszigetelő betétekkel kell rögzíteni.

A befúvó és elszívó szerkezetek bekötésére az álmennyezetben szuper hajlékony csőelemeket kell szerelni, míg a szabadon szerelt vezetékeknél a bekötés fix. A légcsatornák gépekhez csatlakoztatásánál szükséges rezgéstompító elemek a légkezelőkbe gyárilag beépítésre kerülnek. A gépeket pedig rezgésszigetelő alaptestekre helyezzük.

A rendszerek légtechnikai beszabályozására az anemosztátokkal együtt szerelt nyomásmérőkivezetéssel ellátott szabályozószerkezetek, illetve a fő ágakban elhelyezett hasonló kialakítású pillangószelepek, illetve zsaluk szolgálnak.

Az álmennyezetben szerelt légcsatornákat teljes hosszukban 13 mm vastag halogénmentes, csepegve nem égő lemezzel hőszigetelni kell.

A tetőn kívűl szerelt légcsatorna hálózatot 20-50 mm-es ásványgyapot hőszigeteléssel kell ellátni, illetve aluminium keményhéjalással.

A négyzetes csatornákat és kapcsolodó berendezéseit 500 Pa nyomásra kell kipróbálni.
A nyomáspróbát szakaszosan kell elvégezni. A nyomáspróba során a szakaszok légveszteségeinek összege nem haladhatja meg a ventilátor légszállításának 6%-át.

A légtechnikai rendszer karbantartása, illetve beszabályozása miatt megfelelő számú tisztító és ellenőrző ajtók beépítését tervezzük.

GÁZELLÁTÁS

A gáz fajtája: földgáz. Az épületbe érkező gázvezeték nyomása 100mbar túlnyomás.


GÁZENERGIAIGÉNYEK

Az irodahelyiségek hőigényeinek pótlására
- központi kazántelep létesül.

A rendelkezésre álló energiahordozó: kisnyomású földgáz. A hőtechnikai méretezések végeredményeként adódott, hogy a szükséges hőigény az irodarészben:

Remeha vagy vele azonos értékű

típusú kondenzációs kazán v. falikazánnal elégíthető ki.

CSATLAKOZÓ VEZETÉKHÁLÓZAT

A szükséges gázmennyiség a földgázelosztó vezetékről csatlakozóvezetéken keresztül biztosítható. A telken belül, az épületben kialakítunk egy földszinti gázmérő helyiséget. A csatlakozóvezeték 100 mbar-os szakasza földbe fektetve éri el az épületet, és épületen belül kialakítunk egy felállást a gázmérő helyiségbe, onnan pedig a tetőre. Az irodarész fűtését ellátó kazánházhoz, illetve a raktárcsarnok fűtésére szolgáló rooftophoz a tetőn vezetjük a vezetéket.

SZELLŐZÉS, ÉGÉSI LEVEGŐ ELLÁTÁS, ÉGÉSTERMÉKELVEZETÉS

A tervezett Remeha vagy vele azonos értékű fogyasztó berendezések zárt égésterűek, égési levegőjüket, illetve friss levegő igényüket a gyári a kéményrendszer segítségével biztosítjuk. A kémények kitorkolási magasságát és helyét úgy választjuk meg, hogy az épület egyéb részeinek zavaró hatása ne érvényesülhessen, és a környezetvédelmi előírások kibocsátási határértékeinek eleget tegyünk

CSŐMEGFOGÁS

A csővezetékek megfogására tüzihorganyzott fix és csúszós kiképzésű típus csőbilincseket, csőtartókat, függesztőket kell alkalmazni, amelyek befalazókarmos és dűbellel rögzíthető csavaros kivitelűek egyaránt lehetnek.

A maximális távolság a csőmegfogások között:

NA 15 1.5 m
NA 20 - NA 25 2.5 m
NA 32 - NA 40 3.0 m
NA 50 –125 4.0 m


Ugrás a lap tetejére