INFOLINE: +36/30/678-4820

    WEB: WWW.M0-M1.HU
 
 
 

    Budapest | Biatorbágy

    M0-M1-100-as főútnál
    54.000 m² terület
    16.200 m² beépíthetőséggel
 
 
 
    PROJECT ISMERTETŐ
    HELYSZÍNRAJZ
    LÁTVÁNYTERVEK
    MŰSZAKI LEÍRÁS
      Szerkezet
      Elektromos hálózat
      Gyengeáramú rendszerek
      Gépészet
      Csatornahálózat
      Fűtés - Hűtés
      Légtechnikai rendszerek
    BÉRLETI FELTÉTELEK
    KAPCSOLATFELVÉTEL
 
 
 

    DEVELOPER

 
    SOLE AGENT
 

 

 

FŰTÉS-HŰTÉS

Ez a tervfejezet tartalmazza a központi fűtési és hűtési hálózatokat és berendezéseket épületen belül és a tetőn.

FŰTÉSI-HŰTÉSI BERENDEZÉSEK LEÍRÁSA, IRODARÉSZEK

A kazánházba REMEHA típusú kondenzációs kazánok beépítését tervezzük.

A kazán típusa: Remeha vagy egyenértékű kondenzációs fali kazán
A HMV termelő típusa: Remeha vagy egyenértékű indirekt fűtésű melegvíztermelő

A tetőre folyadékhűtő telepítését tervezzük, melynek típusa YORK vagy egyenértékű

Beruházó kérésére a fan-coil-os kör kétcsöves berendezéseket tartalmaz, ezért közös fűtési-hűtési osztó-gyűjtőt tervezünk. A folyadékhűtő és az osztó-gyűjtő közé puffertartályt tervezünk, amely hidraulikus váltóként viselkedik, valamint hidegvíztároló kapacításának köszönhetően védi a kompresszorokat a folyamatos ki-be kapcsolásoktól.

A fűtési szekunder körök mindegyikét szakaszolókkal szerelve, változó térfogatáramra méretezett körökként alakítjuk ki. A kazán, illetve a szekunder kört egy hidraulikai váltó beépitésével kapcsoljuk össze.

A zárt égésterű kondenzációs falikazánok léptetését, időjárásfüggő szabályozását, a HMV termelő kapcsolását a Remeha által forgalmazott 2945 C3K szabályozó végzi.

Az egyes szintek ellátásához fűtési-hűtési strang kiépítését tervezzük. A szinteken alapvezetékek ágaznak le a gerincvezetékről, amelyeket az álmennyezetben vezetünk. Az irodákban kétcsőves a fan-coilok elé termosztát által vezérelt háromjáratú keverőszelepet tervezünk be. Alárendelt helyiségekben a radiátorokon automatikus légtelenítő szelep található.

A fűtési rendszer légtelenítéséről Spirovent BA050 típusú légleválasztó, a magas pontokon légedény, az iszap és szennyeződések leválasztásáról pedig Spirovent BE050 típusú iszapleválasztó gondoskodik, melyet a prímer oldalon a visszatérő vezetékben a kazánházban helyezünk el. A mélypontokon ürítők beépítéséről gondoskodunk.

A tervezett fűtési-hűtési egységek:

* A kétcsőves fan-coilok típusa YORK YLV parapetes fan-coilok
* Dunaferr LUX-N lapradiátorok az alárendelt helyiségekben.

Ezek a berendezések az alapvezetéki hálózatra minden esetben szakaszolószerelvényekkel csatlakoznak.

A rendszer hőmérsékletváltozásból adódó térfogatváltozásának felvételére zárt, változó nyomású, membrános kivitelű tágulási tartályt építünk be. Ennek helyzetét úgy választjuk meg, hogy a rendszer nyomásviszonyait tekintve nyomott kivitelű legyen. Csatlakozási helyének közelében tervezzük a rendszer töltőszerelvényét.
A tágulási tartály típusa ZILMET.

A tervezett fűtési hálózat jellemző pontjain üzemviteli műszereket, hőmérőket és feszmérőket helyezünk el, amelyekkel a rendszer állapota vizuálisan nyomon követhető.

A HMV termelő előnykapcsolással csatlakozik a fütési rendszerre.

FŰTÉSI-HŰTÉSI BERENDEZÉSEK LEÍRÁSA, RAKTÁRCSARNOK

A csarnok fűtését BSH ORION 400-2N típusú, mennyezet alá szerelhető, kónusszal ellátott melegvízes termoventilátorokkal oldjuk meg, amelyek egyenként 24,9 kW fűtési teljesítményre képesek. A termoventilátorok kiválasztásánál figyelembe vettük a beruházótól kapott adatszolgáltatás szerint egy későbbi bővítés lehetőségét. Amennyiben a csarnok területét maximálisan 300 m2-rel növelik meg, akkor nem szükséges a betervezett fűtési rendszert lecserélni, el tudja látni a megnővekedett fűtési igényeket a négy melegvízes termoventilátor.
Nyáron a hűtési igény kielégítésére kettő darab CIAT DKA/DNA 185 típusú ipari split hűtőberendezést terveztünk be. A beltéri egységet a mennyezet alá, a kültéri egységet pedig a tetőn kell elhelyezni. A kondenzvízet a tetőre vezetjük kondenzvízszivattyú (ASPEN HI-LEFT 1l-es) segítségével.
A beruházótól kapott információ szerint a csarnokban található két kapú közül az egyiket hetente csak egyszer használják árúfeltöltés céljára, azaz rendszerint zárva van. A másik kapun keresztül az árúforgalom folyamatos, így állandóan nyítva tartják. Lezárására BSH TTl THI 300-4-K-DS típusú ipari légfüggönyt terveztünk be, amellyel megoldható a csarnok lezárása „légmentesen”.

CSŐSZERELÉSI MUNKÁK

A tervezett fűtési vezetékek az MSZ 29-86 szerinti A37X minőségű acélból készült varrat nélküli csövek, szabadon szerelve, hegesztett kötésekkel, míg a bekötővezetékek REHAU típusú csövezetékek gégecsőben szerelve. A hegesztési varratokat R4 hf minőségben kell készíteni.

A vezetékek 57 mm külső átmérőig helyszínen készített - efelett előregyártott idomokkal szerelendők. Megfogásukra horganyzott kivitelű típus csőbilincseket, csőtartókat és függesztőket kell használni, rezgésszigetelő betétekkel. A lejtési viszonyokat a tervek tartalmazzák.

A vezetékek nagyobbrészt álmennyezetbe, falhoronyba, illetve aknába kerülnek. Ezeken a szakaszokon a teljes hálózatot halogénmentes, csepegve nem égő - hűtött víz vezetékeknél páradiffúzióra is méretezett - 16 mm vtg. festhető csőhéjjal hőszigetelni kell. A radiátorok bekötővezetékeit - falhoronyban szerelt acélcsövek - ugyancsak hőszigetelni kell.

SZELLŐZÉS

Megengedett zajszintek

Az épületben a megengedett zajszintek megfelelnek az MSZ 18151/2-1983 magyar szabványnak, ill. Megbízó által előírt követelményeknek:

- irodák, tárgyalók 35 dBA
- folyosók, 45 dBA
- teakonyhák 50 dBA
- raktárak 55 dBA
- gépház 75 dBA

Ugrás a lap tetejére