INFOLINE: +36/30/678-4820

    WEB: WWW.M0-M1.HU
 
 
 

    Budapest | Biatorbágy

    M0-M1-100-as főútnál
    54.000 m² terület
    16.200 m² beépíthetőséggel
 
 
 
    PROJECT ISMERTETŐ
    HELYSZÍNRAJZ
    LÁTVÁNYTERVEK
    MŰSZAKI LEÍRÁS
      Szerkezet
      Elektromos hálózat
      Gyengeáramú rendszerek
      Gépészet
      Csatornahálózat
      Fűtés - Hűtés
      Légtechnikai rendszerek
    BÉRLETI FELTÉTELEK
    KAPCSOLATFELVÉTEL
 
 
 

    DEVELOPER

 
    SOLE AGENT
 

 

 

CSATORNAHÁLÓZAT

A tervezett fekáliás csatornahálózat
- ágvezetékei, illetve 100 mm-nél kisebb átmérőjű szakaszai MSZ 8000 szerinti PE minőségű lefolyóvezetékek, előregyártott idomokkal és tokos - gumigyűrűs kötésekkel. A vezetékek falhoronyba, aknába, aljzatbetonba, vagy álmennyezetbe kerülnek,
- alap- és ejtővezetékei, illetve 100 mm, vagy annál nagyobb átmérőjű szakaszai hegesztett PE minőségű műanyagvezetékek, előregyártott idomokkal, hegesztett kötésekkel. A vezetékek aknába, vasalt aljzat alá, vagy álmennyezetbe kerülnek. Vasalt aljzat alá tokos gumigyűrűs kötésű alap ill. ejtővezeték csatornacső nem szerelhető.

Mennyezet alatti vízszintes elhúzásoknál a csőmérettől függően és a gyártó utasításait betartva kell a felfüggesztéseket kialakítani. Csőmegfogások gumibetétes csőbilincsekkel történnek. Födémátvezetéseknél és falátvezetéseknél a béléscső és a csatornacső közötti részt rugalmas anyaggal kell kitölteni.

A csatornahálózat hosszméretei nem túl nagyok, így a hőtágulás a csatornavezetékben nem jelentős.

A szennyvíz vezetékeket, ahol irodákon ill. állandó tartózkodású helyiségeken halad át, és páralecsapódás ellen szigetelni kell.

ESŐVÍZELVEZETÉS

A csapadékvíz elvezetés teltszelvénnyel méretezett, leszívásos rendszerű, lejtésmentesen szerelt rendszerből készül, előregyártott idomokkal, hegesztett kötésekkel. A teljes csapadékvíz - elvezető hálózatot - a szerelési helytől függetlenül - 6 mm vtg. halogénmentes, csepegve nem égő, páradiffúzióra is méretezett, festhető csőhéjjal hőszigetelni kell. Az irodák területén a csapadékvíz hálózatot ólombetétes hangszigeteléssel kell ellátni. Az előtetők, rámpatetők csapadékvíz elvezetését a külső tervek tartalmazzák.
A tetőösszefolyók öntisztulását havonta ellenőrizni kell.

ESŐVÍZELVEZETÉSI HÁLÓZAT

A szívóhatáson alapuló WAVIN esővíz-elvezető rendszer anyaga PE keménypolietilén cső a szükséges idomokkal. A csőkötések, csőmegfogások kialakításánál szigorúan be kell tartani a gyártó előírásait. A PE megfelel az ÖNORM B 5177 szabványnak.

A PLUVIA rendszerű esővíz-elvezetés méretezését a gyártó cég végzi.

TÜZIVÍZHÁLÓZAT

Tekintettel arra, hogy az Iroda és Raktárépület nem középmagas (2 tűzszakaszra bontjuk) , melynek

az MSZ 9771/5,6 szerint nedves tüzivíz hálózat létesítésére van szükség. A fali tűzcsapok számát annak alapján határoztuk meg, hogy 2*20 fm-es (azaz 40 fm-es) tömlőkkel - 5 m-es vízsugárral az épület teljes területe lefedhető legyen.

ZAJVÉDELEM

Zajszintek

Az épületben a megengedett zajszintek megfelelnek az MSZ 18151/2-1983 magyar szabványnak, ill. Megbízó által előírt követelményeknek:

- irodák, tárgyalók, csoportszobák, konferenciatermek,
- folyosók, 45 dBA
- teakonyhák 40 dBA
- raktárak 55 dBA
- gépház 75 dBA

Rezgésszigetelés

Általános rezgésszigetelés a vízellátás berendezéseihez nem készül. Egyedi rezgéscsillapitási megoldások alkalmazása szükséges:

-gumialátét a gépek alá
-rugós alátámasztás, függesztés
-flexibilis csatlakozás

Fal- és födémátvezetéseknél, csőmegfogásoknál a csővezetéket rugalmas anyaggal kell körülvenni, hogy a rezgések ill. a zaj ne adódjanak át a szerkezetre.
A vízvezetéki magas pontokon légtelenítő-légbeszívó szelepeket kell beépíteni a zajkeltő légbuborékok eltávolítására, valamint leürítés esetén a leszívás megakadályozására.
Az irodákon, tárgyalókon és minden zaj szempontjából igényes helyen az esővíz és csatorna vezetékeket hangszigetelő burkolattal kell ellátni a kiírás szerinti szigetelőanyaggal.

 

Ugrás a lap tetejére